Divendres passat donava el tret de sortida la FiM, la Fira de música emergent i familiar de Vila-seca, després de 5 anys d’aturada. Començava un cap de setmana amb 34 propostes per descobrir en 6 escenaris diferents i una zona professional que ens permetrien retrobar-nos amb altres professionals el sector musical català.

Una oportunitat primaveral per gaudir de píndoles musicals d’artistes amb projecció de futur concentrats en un breu espai temporal -si t’ho vas perdre, pots trobar la retransmissió en directe d'algun dels concerts en el canal de YouTube-.

La representació artística de comarques gironines era eclèctica. La revelació electrònica dels bisbalencs b1n0 en contraposició amb un dels projectes més consolidats a casa nostra com ho són Les Anxovetes, presentant Ondina i redescobrint el món de les havaneres per a les famílies. La mirada jazzística de l’olotí Dani López estrenant en format quartet "El que fan les coses quan no les mires", la visió urbana de Pol Bordas també presentant el seu disc de debut en exclusiva pels professional o els joveníssims Kids From Mars amb una energia desbordant sobre l’escenari repassant els temes que els havien portat a fer-se un lloc dins del panorama indie després de molts mesos sense actuar. I, finalment, les companyies Samfaina de Colors amb la seva darrera creació Andròmines i l’espectacle més amb més passis programats Pels més menuts.

La resta d’oferta musical la completaven Anabel Lee, grup incubadora 2020 de les Cases de la Música; Caramelo a Kilo, projecte liderat per les germanes Ahylin i Ahyvin Bruno; Gebre preestrenant "Riu amunt", la cantautora Lia Sampai acompanyada d’Adrià Pagés a la guitarra, els ja experimentats Marcel i Júlia acompanyats d’una nova banda formada per membres de Txarango;  la cantaora Maria La Blanco; els festius Porto Bello i Xiula; entre molts altres.