TroVAM
Concerts
TroVAM

Estrenes i descobertes des del sud

Reportatges
Plans per a una tardor musical

Plans per a una tardor musical

Acaba l'estiu, però no la música no s'atura. A l'espera de l'evolució de la pandèmia, la tardor se'ns presenta carregada d'activitat, amb ofertes per a tots els gustos. És per això que us hem volgut fer un recull del més destacat que ens arribarà aquests propers mesos.

Llegir més
'No havíem venut mai tant com ara'

'No havíem venut mai tant com ara'

No és cap secret que estem en un mal moment per qualsevol negoci. Les petites botigues cada vegada es veuen amb més dificultats per mantenir-se obertes i, si això ja passava abans d'una pandèmia mundial, ara s'ha agreujat considerablement. Hi ha un àmbit, però, on aquesta dinàmica és encara més accentuada: les botigues de discos.

Llegir més
El mapa musical de les comarques gironines

El mapa musical de les comarques gironines

Són molts els indrets de les comarques gironines que han inspirat lletres icòniques. Qui no ha cantat himnes com "L'Empordà" o "País petit"? La llista és extensa i ens porta per localitats d'arreu del territori. Des de les platges de la Costa Bava fins la fageda d'en Jordà, l'estany de Banyoles o el Ripollès. I, evidentment, la ciutat de Girona, escenari de tantes cançons al llarg dels anys.

Llegir més
Un agost de festival

Un agost de festival

Ja tenim l'agost a tocar i això sempre és sinònim de festivals. Ja teniu l'agenda preparada per no perdre-us res? Per si de cas, us hem recollit deu festivals gironins imprescindibles que ens arriben carregats de concerts. Com sempre, la Costa Brava concentra bona part de l'oferta, però també us hem volgut destacar alguna proposta pels que preferiu les comarques interiors.

Llegir més
Morphium

Morphium

Estrenem una nova secció on, cada mes, us descobrirem una banda gironina que val la pena reivindicar. Els primers protagonistes són Morphium, que acaben de publicar nou disc i, el cap de setmana passat, el van presentar a La Mirona.

Llegir més
Festivals en pandèmia

Festivals en pandèmia

Semblava que l'estiu de 2021 havia de ser el del retorn dels festivals. Després d'un 2020 de cancel·lacions, ajornaments i reprogramacions, imaginàvem per aquest any un escenari d'obertura que, a dia d'avui, sembla pràcticament una utopia. Enmig d'un context gairebé més incert que fa 12 mesos, els principals festivals gironins comencen a moure fitxa i es preparen per a un estiu que sembla que serà molt més semblant al de 2020, que al de 2019. I encara gràcies.

Llegir més
Pau Riba
Entrevista

Pau Riba

'Dioptria significa la meva revolta en contra de la família i la petita burgesia'