Era nit de Sant Joan i la platja de l’Estartit trobava a faltar els concerts de l’Ítaca. Per segon any consecutiu, el festival no programava cap concert durant la revetlla, però aquest any, a diferència del 2020, sí que ho faria els dies posteriors amb Iseo & Dodosound, Lágrimas de Sangre o Oques Grasses.

El 24 a la nit era el torn d’Iseo, que a ritme de reggae donaven el tret de sortida a un nou any de l’Ítaca a l’Estartit. La cantant navarresa arrencava el concert asseguda al terra de l’escenari per interpretar una versió molt íntima d’"Atrapada", un dels seus últims singles. «Atrapada a l’Estartit aquesta nit», cantava Iseo, que es guanyava el públic des del primer moment amb missatges d’amor cap a l’Estartit i Catalunya, «la meva segona casa».

El duet va estrenar algunes cançons noves, però tampoc van faltar al concert els grans hits com "Frozen desert" o "Digital shoots", que van fer vibrar a un públic molt fidel que cantava tot el repertori. Si per al festival era un concert important -el primer a l’Estartit després de dos anys-, també ho era per a la banda, que tot just feia el segon concert des que va arrencar la pandèmia: «No sé cómo explicar la sensación de volver a los escenarios, això és un regal!».

El que sí que havíem tingut el 2020 eren alguns concerts d’Iseo en solitari i a l’Estartit vam tenir una petita mostra del que eren aquells concerts amb una versió de «Vampire» a guitarra i veu. Abans, Dodo havia agafat la paraula per recordar l’última vegada que havien sigut a l’Ítaca Sant Joan -fa dos anys, acompanyats per Berri Txarrak i Doctor Prats- i agrair al festival i al públic.

El final del concert s’acostava amb «Arigato», l’últim single del grup que és un agraïment en diferents llengües als territoris que ha trepitjat el grup i que no s’oblida de Catalunya: «Girona i tota Catalunya alcen la seva mà, criden i ens donen amor». Amb el públic ja completament a la butxaca, el duet i la banda s’acomiadaven amb «Fresh air», però el públic no en va tenir prou i va aconseguir que tornessin a l’escenari de manera improvisada: «No teníamos nada más, pero control, vamos a improvisar otra».

Ara sí, després de gairebé una hora i mitja sobre l’escenari i amb una improvisació final, Iseo, Dodo i els Mouse Hunters s’acomiadaven d’un públic entregat, que havia vibrat i s’havia emocionat amb la música dels navarresos en el primer concert de 2021 a l’Ítaca Sant Joan.