'Ni de coña va a ser la última vez, Barcelona'. Eren paraules del cantant David Ruiz el 2019 al final de gira a Razzmatazz. En aquests més de 18 mesos el món s’ha aturat, però ara, quan està tornant a arrencar, La MODA ha complert la seva paraula i ha tornat a Catalunya. En unes circumstàncies inimaginables aquell novembre de 2019, el grup de Burgos ha exhaurit quatre sessions a la Sala Barts per presentar Ninguna ola, el disc que va veure la llum el desembre de 2020.

Per moltes coses que hagin canviat durant aquest període de temps, n’hi ha una que s’ha mantingut intacte: la comunió entre grup i públic en els seus directes. L’inici de concert amb "Nubes negras" ja era suficient per veure que la sala estaria completament entregada amb totes les cançons del repertori, però, per si en quedava algun dubte, David Ruiz s’acabava de posar el públic a la butxaca dirigint-s’hi amb un més que correcte català: 'Estem molt feliços de ser aquí i agraïm de tot cor la vostra responsabilitat demostrant que es pot fer cultura segura. Moltes gràcies, Barcelona!'.

A partir d’aquí, una hora i mitja de concert en què seria difícil, però obligatori, mantenir-se a la cadira i no saltar ni ballar. Les cançons del nou disc es barrejaven a la perfecció amb grans hits de la banda com "1932", "Hay un fuego" o "La Inmensidad", cantada a l’uníson pel públic. Com ja és habtual en els seus directes, el grup dibuixa un recorregut que et fa passar constantment de les cançons més animades a les més tranquil·les i viceversa.

Per al final del concert, però, els burgalesos es segueixen guardant la carta més segura que tenen al repertori. "Héroes del sábado" posava un punt i final tan àlgid que es feia difícil mantenir-se assegut, però quan la platea es començava a aixecar, el grup ho va parar en sec, aturant la cançó i recordant les normes sanitàries: 'peña, que se nos está yendo... tenemos que controlar eso'. I amb el públic ja assegut de nou, un vers que prenia més força que mai: 'No te olvides de donde vienes'.