Pocs grups, a dia d'avui, poden presumir d'un estat de forma tant extraordinari com Zoo. Des de la publicació de Llepolies, el disc que posava fi a dos anys d'aturada, els valencians s'han coronat com el grup del moment. Encara no fa dos mesos firmaven un doble sold out a La Mirona dins el festival Strenes i, el cap de setmana passat, tornaven a penjar el cartell d'entrades exhaurides a Corçà, en aquest cas dins la programació de l'Ítaca.

El grup ha donat forma a un disc majúscul, de lletres contundents i cançons carregades de força que han trobat una rebuda instantània per part del públic. Tres dels temes nous -"Avant", "Tir al ninot" i "La del futbol"- obrien el concert i ja tenien la platea dempeus i entregada. Era l'inici d'un concert que ens començava a recordar els concerts previs a la pandèmia, amb un públic amb ganes d'estiu, de festa i de deixar enrere aquest any i mig de restriccions, a vegades fins i tot oblidant les mesures encara vigents i obligant al grup a reclamar calma des de l'escenari.

Zoo ens proposaven un directe intens, que resseguia tot el nou treball però no oblidava pràcticament cap dels èxits anteriors. "Vull" i "Faena" connectaven aviat amb el primer disc, abans de rebaixar les revolucions amb tres de les cançons més reflexives del nou treball: "Ei", "Deixa que caiga" i "Diània". I, a partir d'aquí, tot anava a l'alça.

La segona part de concert era un bombardeig de hits sense descans. "Camins" i "Correfoc" eren només el preludi del que havia d'arribar. La banda ho donava tot enllaçant "El cap per avall", "Llepolies" i "Esbarzers" i provocava l'esclat de bogeria del públic. Amb el pas dels discos, Zoo han anat donat forma a un repertori cada vegada més solvent i sense fissures i amb aquesta gira han tocat sostre.

Després de l'apoteosi viscuda, "Sereno" connectava de nou amb la faceta més íntima i sincera del grup en un petit descans abans de la traca final. Per acomiadar-se, recorrien bales segures: "Estiu", "Corbelles", "Impresentables" i "Ventiladors". I un últim esclat d'eufòria amb el nou i inqüestionable èxit de la banda. La cançó cridada a passar per damunt de qualsevol de les anteriors i que en només uns mesos ja s'ha convertit, possiblement, en la més cantada, comentada i celebrada per a qualsevol seguidor del grup: "Tobogan".